Vişne Çekirdeği Yağının 5 Mucize Faydası


Vişne Çekirdeği Yağının Faydaları

Kozmetik sanayinin ürettiği bir çok ürünler genel anlamda nebat ve nebat özünden yapılmıştır. Üretilen bu bakım ürünleri her insanın alabileceği şekilde olmayıp sadece maddi gücü yeten kişiler alabilmektedir. Bu hiç önemli değil. Kozmetik ürünlerin kullandığı bitkiler ve meyveler kendimizde evde hazırlayabiliriz. Size bugün vişne çekirdeği yağının cilt üzerindeki tesirini neler olduğunu vereceğiz.

Vişne Çekirdeği Yağı, bu özelliklerinden ötürü, gıda maddesi olarak kullanıldığı şeklinde, vücut bakımı ve kozmetik fakatçlarla da kullanılan çok değerli bir üründür.

Vişne Çekirdeği Yağının etkili kullanım alanlarından bazıları

Organik Nemlendirici olarak Vişne çekirdeği yağı

Vişne çekirdeği yağı çok etkili bir organik nemlendiricidir. Dolayısıyla, kurumuş ve çatlamış ciltlerde, cilt kırışıklıklarında ve ciltte erken yaşlanmada, derinlemesine nemlendirerek etkili olmaktadır.

Kendine özgü kokusu ile benzersiz içeriği ile tabia vişne çekirdeği yağı ciltte gözle görünür bir iyileşme sağlamaktadır. Düzenli kullanıldığında cildi ölü derilerden temizleyerek canlılık kazandırmakta, yaşlılık belirtilerini azaltmaktadır.

UV(ultraviyole) ışınlarının derideki hasarlarına karşı Vişne çekirdeği yağı

UV(ultraviyole) ışınlarının çilt üzerindeki olumsuz etkileri, artık, tüm kesimlerce bilinmekte, kontrolsüz güneşlenmelerin kanser riskini artırdığı kabul edilmektedir. Hatta uygun şekilde güneşlenmeler bile bu riski azaltmamaktadır. Buna karşılık deriye haricen sürülen veya ağızdan alınan antioksidanların UV ışığın derideki hasarını azalttığı bilinmektedir.

Vişne Çekirdeği Yağı, güçlü antioksidan aktivitesi ve derinlemesine nemlendirici özelliği ile UV ışınlarının derideki hasarını azaltmaktadır. Vişne çekirdeği yağı UV emilimini de engelleyerek deriyi korumaktadır.

Sivilcelere (akne) karşı Vişne çekirdeği Yağı

Genel olarak “sivilce” adıyla bildiğimiz akne, sık rastlanan bir cilt sorunudur. Akne hastalarının kesinlikle bir dermatolog nezaretinde tedavi olmaları gerekmektedir. Ancak bu durum, her hangi bir katkı içermeyen ve geleneksel olarak yararı kanıtlanmış organik ürünlerin tabip önerilerine destek olarak kullanımına engel değildir.  Vişne çekirdeği yağı akne (sivilce) tedavisinde böyle bir destek üründür. Deriye organik haliyle haricen sürülen vişne çekirdeği yağı, akneye(sivilce)karşı çok etkili olduğu şeklinde, ayrıca antioksidan özelliği ile de derideki hasarı azaltmaktadır.

Sivilce (akne) problemi olanlar için yazla gelen riskler

Güneşin (akne) sivilcelere iyi geldiği sanılır. Oysa Güneşlenme doz ve süresi uzadıkça ne yazık ki sivilceler daha da artabilir. Çünkü uzun süre güsevinç maruz kalmak, cildin kalınlaşmasına, kurumasına ve gözeneklerin sert bir tıkaçla tıkanmasına yol açmaktadır. Öte yandan ultraviyolenin genel olarak cilt sağlığına yönelik zararları giderek daha da çok fark edilmektedir. Dermatologların pek çoğu akne lezyonlarının yaz t

atilleri sonrasında arttığını gözlemlemiştir.

Vişne Çekirdeği Yağının, naturel nemlendirici olarak kullanılması halinde UV (ultraviyole) emilimini de engelleyerek deriyi korumaktadır. Dolayısıyla vişne çekirdeği yağı, yazın da, sivilce eğilimli ciltler için çok uygun bir üründür.


Sizin Tepkiniz Nedir?

Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Sevindim Sevindim
0
Sevindim
Hüzünlendim Hüzünlendim
0
Hüzünlendim
Yok Artık ! Yok Artık !
0
Yok Artık !
Kesinlikle Katılmıyorum Kesinlikle Katılmıyorum
0
Kesinlikle Katılmıyorum
Katılıyorum Dostum Katılıyorum Dostum
0
Katılıyorum Dostum
Sesli Güldüm Sesli Güldüm
0
Sesli Güldüm
Adam Haklı Beyler Adam Haklı Beyler
0
Adam Haklı Beyler
Beğendim Beğendim
2
Beğendim
Sinirlendim Sinirlendim
0
Sinirlendim

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vişne Çekirdeği Yağının 5 Mucize Faydası



Bir format seç
Kişisel Test
Kişisel bir şey ortaya koymayı amaçlayan sorular dizisi
Hikaye/Olay
Gömülü ve Görsellerle Biçimlendirilmiş Metin