Kilis Hatay Ve Gaziantep Civarında her sabah kahvaltı masalarının vazgeçilmez bir lezzetidir. İçerisinde çok sayıda baharat ve kuruyemiş barındıran bir karışımdır. Özellikle tokluk hissi veren lezzetli atıştırmalıkların başında gelmektedir. Zeytinyağı ile birlikte kahvaltılık zahteri tüketmelisiniz.
Kahvaltılık Zahterin İçinde Hangi Gıdalar Var ?
- Leblebi
- Karpuz Çekirdeği
- Kavun Çekirdeği
- Kişniş
- Dağ Kekiği
- Tuz
- Acı Pul Biber
- Sumak
- Kimyon
- Menengiç
Gibi birçok besleyici ve doğal gıda içermektedir.
Kahvaltılık Zahter Nasıl Elde Edliyor ?
10-12 çeşit ürünü önce karıştırıyoruz, sonrasında ise büyük fırınlara 10 dakikalığına sürüyoruz, bu fırınlama işlemi içerisinde nem kalmasın ve değirmende kolay çekilmesi için gevrekleştirme işlemidir. Fırınlama işlemi Kahvaltılık zahtere daha gevrek bir lezzette katmaktadır.
Kahvaltılık Zahter Nasıl Öğütülüyor ?
Büyük taş değirmenlerde ustalar tarafından 1 defa çekilmektedir. Ortaya çıkan kahvaltılık zahter karışımı un eleği ile elenir ve üstte kalan iyi çekilmeyen kısım tekrar taş değirmene atılarak yeniden çekilir.
Kahvaltılık Zahter Nasıl Saklanmalıdır ?
İçindeki kuruyemiş ve baharatlar uygun şartlar olmazsa hızlı şekilde kurtlanır. Cam kavanozda buzdolabında saklamalısınız. Cam kavanozun içine koyduğunuzda ise kaşıkla bastıra bastıra sıkıştırmanız daha iyi olacaktır. Ne kadar az hava olursa o kadar tazeliğini korur.
Kilis Kahvaltılık Zahteri Özelliği Nedir ?
Kilis, Gaziantep ve Hatay Kahvaltılık zahter üretim ve tüketimi konusunda en önde gelen vilayetlerdir. Ortalama olarak içerdiği malzemeler aynıdır.

Kahvaltılık Zahter Nasıl Tüketilir ?
Bir Kaseye zeytinyağı bir kaseye ise kahvaltılık zahter koyarsınız. Ekmeği önce yağa sonra zahtere banarak yemelisiniz.
Yorumlar 0